Najčešća pitanja

On this page you can find the answers to many questions. If the answer to your question is not listed here, please contact us via our contact page, or call 088-2208822.

Q. Sadrže li proizvodi tvrtke Attends lateks?? +

Niti jedan jednokratni proizvod za inkontinenciju tvrtke Attends ne sadrži lateks.

Q. Mogu li se proizvodi tvrtke Attends upotrebljavati više puta?? +

Proizvodi tvrtke Attends dizajnirani su za jednokratnu upotrebu. Međutim, Attends fiksacijske gaćice mogu se prati.

Q. Moram li mijenjati svoj životni stil?? +

Zdrav život može pomoći u sprječavanju i ublažavanju nekih problema s mjehurom. Liječnici tvrde kako redovna fizička aktivnost i vježbe za mišiće dna zdjelice mogu ublažiti stresnu inkontinenciju, kao i javljanje curenja uslijed kašlja, smijeha ili kihanja. Smanjenje ili još bolje potpuni prekid pušenja smanjit će prekomjerni kašalj koji također utječe na slabljenje mjehura.

Q. Pomažu li vježbe za mišiće dna zdjelice?? +

Da, vježbe za mišiće dna zdjelice pomažu, naročito kod stresne inkontinencije. Ovdje provjerite koliko vježbi dnevno možete odraditi.

Q. Pogađa li inkontinencija samo starije ljude?? +

Slabost mjehura može pogoditi i mlađe ljude oba spola, a razlozi mogu biti razni. Ipak, nekoliko aspekta starenja (menopauza i problemi s prostatom) može utjecati na zdravlje mjehura.

Q. Koliko često bi trebalo mokriti?? +

Većina ljudi mokri između šest i osam puta dnevno. Međutim, ako unosite puno tekućine, to se može popeti i na 10 puta. Mokrenje je češće i ako uzimate određene lijekove, npr. diuretike za visok krvni tlak.

Q. Gdje odlažem proizvode tvrtke Attends?? +

Proizvode tvrtke Attends možete kupiti izravno od nas ili putem web adrese www.boots.com. Proizvode tvrtke Attends imaju u ponudi i mnoge ljekarne; za popis prodavača koji se nalaze na vašem području nazovite službu za korisnike tvrtke Elbi Medikal d.o.o. +385 48 220 505

Q. Imam slab mjehur; mogu li imati spolne odnose?? +

Da. Nemojte dopustiti da vam slab mjehur utječe na spolni život – u kombinaciji s vježbama za mišiće dna zdjelice, spolnom aktivnošću možete ojačati mišiće.

Q. Koji proizvod tvrtke Attends trebam upotrebljavati?? +

Attends ima širok asortiman proizvoda za sve stupnjeve i vrste inkontinencije. Otvorite našu jednostavnu Tražilicu proizvoda i pronađite najprikladnije proizvode za svoje potrebe.

Q. Gdje mogu kupiti proizvode tvrtke Attends?? +

Proizvode tvrtke Attends možete kupiti izravno od nas ili putem web-mjesta Boots.com. Proizvode tvrtke Attends imaju u ponudi i mnoge ljekarne; za popis prodavača koji se nalaze na vašem području nazovite službu za korisnike tvrtke Attends na 0845 601 3272 | 0845 601 3272 (pon–pet 08:30 – 17:00).

Q. Gdje mogu pronaći dodatne savjete?? +

Ako ste suočeni s bilo kakvim oblikom inkontinencije, savjetujemo vam da porazgovarate s liječnikom. Osim toga, za savjete o proizvodima možete nazvati našu službu za korisnike na +385 48 220 505 (pon–pet 08:30 – 16:00).

Q. Zašto za slabost mjehura ne mogu upotrebljavati higijenske uloške?? +

Higijenski ulošci dizajnirani su za upijanje menstrualne krvi, ne mokraće. Mokraća je rjeđa tekućina i zahtijeva vrlo brzo upijanje. Tehnologija proizvoda tvrtke Attends takva je da omogućava brzo upijanje svih tekućina koje se nađu na sredini uloška. Zato su proizvodi tvrtke Attends ugodno suhi i diskretni.

Q. Hoće li se situacija poboljšati ako smanjim unos tekućina?? +

Ne, ako smanjite unos tekućina, mokraća će biti koncentriranija i morat ćete češće mokriti. Kako biste tijelo održali zdravim, savjetujemo ispijanje 1,5 do 2 litre vode dnevno.